Ruzie om opmerking PVV-senator

Gemeenteraadslid in Rotterdam Peter van Heemst (PvdA) is woedend over uitlatingen van lid van de Eerste Kamer Ronald Sørenson (PVV). Die stelde dinsdag dat als de Rotterdamse wethouder Jantine Kriens (PvdA) zijn kat was, hij met tranen in zijn ogen de dierenarts zou voorstellen haar uit haar lijden te halen.

Sørenson, die sinds kort voor de PVV in de Eerste Kamer zit en eerder lid was van de Rotterdamse gemeenteraad, deed zijn uitspraak op de website van Leefbaar Rotterdam in een reactie op een artikel op de website. In het stuk, getiteld Tegenstrijdigheden over de Financiën, wordt gesproken over het verlies van de gemeente Rotterdam vorig jaar van bijna zestig miljoen euro. Kriens is wethouder financiën in de Maasstad.

Van Heemst noemt de opmerking van Sørenson treurig en vraagt zich via Twitter af of Leefbaar Rotterdam een dergelijke uitspraak normaal vindt. Het raadslid vindt dat het stadsbestuur Sørenson moet boycotten. Hij moet pas weer voor officiële ontvangsten worden uitgenodigd als hij Kriens zijn excuses aanbiedt.

Sørenson stelt dat zijn opmerking moet worden uitgelegd als een grap, maar Van Heemst kan er de humor niet van inzien. "Dan wennen we kennelijk nooit aan zijn gevoel voor humor."