Joran dinsdag weer voor de rechter

Joran van der Sloot verschijnt dinsdag weer op een hoorzitting in de Miguel Castro Castro gevangenis. Vorige week woensdag werd de zitting afgeblazen omdat Van der Sloot geen advocaat had. Een woordvoerder van de rechtbank in Lima liet later weten dat hij dinsdag desnoods een advocaat krijgt toegewezen.

Máximo Altez, de voormalige advocaat van Van der Sloot, gooide onlangs de handdoek in de ring omdat hij 'een verschil van mening over de te voeren strategie' had met zijn cliënt. De vader van de omgekomen Stephany Flores krijgt op de zitting beelden te zien die gemaakt zijn in het hotel waar zijn dochter vorig jaar omkwam, weet zijn advocaat Edward Alvarez. Ook zou de zitting gaan over spullen van Flores, die Joran in zijn bezit heeft.

De hoorzitting in de zwaarbewaakte gevangenis in de Peruaanse hoofdstad Lima, vindt plaats ter voorbereiding op het proces tegen Van der Sloot. Van der Sloot zit hier vast op verdenking van moord op de 21-jarige Flores vorig jaar mei. Verwacht wordt dat de datum van zijn proces kort na de hoorzitting bekend wordt gemaakt.


Joran dinsdag weer voor de rechter (Foto: Novum)