Verkeer rond Rotterdam loopt vast

Door meerdere problemen loopt het verkeer rond Rotterdam woensdag vast. De problemen begonnen toen een paardentrailer kantelde op de A29 van Rotterdam naar Bergen op Zoom, meldt een woordvoerder van de ANWB. In de trailer zat een paard. Op de omleidingsroute via de A16 sprongen de seinen van de Drechttunnel op rood.

De hele rijbaan van de A29 is afgesloten voor de afhandeling van het ongeluk. Op de rijbaan in tegenovergestelde richting was tot ongeveer 12.45 uur maar een rijstrook beschikbaar, zodat hulpdiensten ter plaatse konden komen. Inmiddels stroomt het verkeer in die richting weer door.

Het verkeer wordt omgeleid over de A16, maar daar probeerde een te hoge vrachtwagen de Drechttunnel in te rijden. De seinen die daardoor op rood sprongen, waren niet meer op groen te krijgen. Inmiddels worden de automobilisten daar aangespoord door te rijden.

Ondertussen is er meer verkeer op de weg dan gebruikelijk omdat voor veel mensen woensdag het hemelvaartsweekeinde begint. "Als de A29 nog lang afgesloten blijft, loopt het straks op de A16 helemaal vast. Maar het is nog even afwachten of het zo erg wordt."