NS stopt eind 2012 met verkoop treinkaartjes

Vanaf eind volgend jaar kunnen op de stations van de Nederlandse Spoorwegen geen treinkaartjes meer worden gekocht. De NS stapt volledig over op de OV-chipkaart, zegt een woordvoerder woensdag.

Op veel stations gaan alle loketten dicht. Ook de kaartautomaten verdwijnen. De baliemedewerkers worden niet ontslagen, bezweert de woordvoerder. Zij worden ingezet in de stationshallen om vragen te beantwoorden over storingen, vergeten voorwerpen en verloren documenten. "De meeste reizigers redden zich wel, maar sommigen hebben vragen. Voor die mensen moeten zij klaarstaan."

De NS sluit volgens de zegsvrouw achteraan in de rij als het om overschakelen naar de OV-chipkaart gaat. "Het busvervoer in de provincies schakelt de komende maanden volledig over." Als de klanten laten blijken nog niet toe te zijn aan de overstap, zal de NS daar volgens de zegsvrouw niet doof voor zijn.

Belangenorganisatie Maatschappij Voor Beter OV laat weten 'mordicus tegen verdere loketsluitingen' te zijn, en wil dat in de nieuwe concessie van de NS eisen komen over loketten op belangrijke stations.