Beveiligingslek Duinrell gedicht

Het beveiligingslek waardoor een hacker toegang kreeg tot de e-mailadressen van zo'n tachtigduizend nieuwsbriefabonnees van attractiepark Duinrell is gedicht. Dat meldt een woordvoerder van het park dinsdag rond het middaguur. Het lek werd maandag bekendgemaakt. De hacker zou slechts hebben willen aantonen dat het systeem lek is.

De adressen zaten in een database bij een van de providers van Duinrell. De hacker had vrijdagavond ook de website platgelegd. Dat probleem was na anderhalf uur verholpen. Na e-mailcontact tussen de hacker en provider Multiminded is nu ook het lek in de database gedicht. Ook is er extra beveiliging op gezet.

De hacker heeft volgens Duinrell beloofd niets met de gegevens uit de database te doen. Behalve om de e-mailadressen ging het bij sommige abonnees ook om naam- en adresgegevens. Het is niet bekend bij hoeveel abonnees dat het geval is. Het park zegt dat de gegevens nu veilig zijn.

De boekingssite, met betalingsgegevens van bezoekers, is elders ondergebracht en niet door de kraak getroffen. De abonnees van de nieuwsbrief krijgen in de loop van dinsdag een e-mail met nadere uitleg van het attractiepark.