Duizenden e-mailadressen Duinrell gestolen

Een database met e-mailadressen van bezoekers van Duinrell is gekraakt. Een hacker kreeg toegang tot de gegevens van tachtigduizend mensen die de nieuwsbrief van het attractiepark ontvangen. Hij zou slechts hebben willen aantonen dat het systeem lek is, zegt een woordvoerder van het park. De boekingssite is volgens hem niet gekraakt.

De database met e-mailadressen was ondergebracht bij een externe provider. Van sommige bezoekers zou het systeem ook naam- en adresgegevens bevatten. De hacker heeft de provider volgens Duinrell aangeboden te helpen bij het dichten van het lek.

De hack kwam het attractiepark zondagavond ter ore. Eerder dacht het park dat de hacker vrijdagavond alleen de website had platgelegd. De website was daardoor anderhalf uur uit de lucht. De boekingssite, met betalingsgegevens van bezoekers, zou zijn ondergebracht bij een andere provider. De gevoelige gegevens in die database liggen niet op straat, benadrukt de woordvoerder.

De database met adressen van de nieuwsbriefabonnees is offline gehaald, aldus het park. Een nieuwe hack is daardoor uitgesloten.