Kim Cattrall in zonnetje gezet door homo's

Actrice Kim Cattrall is zaterdagavond onderscheiden door de Amerikaanse homo-organisatie Gay & Lesbian Alliance Against Defamation. Ook de film The Kids Are All Right, waarin Julianne Moore en Annette Bening een lesbisch stel spelen, viel in de prijzen.

Cattrall, vooral bekend als de hitsige Samantha Jones uit Sex and the City, kreeg de Golden Gate Award. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een ster die bij heeft gedragen aan de zichtbaarheid van en het begrip voor homoseksuelen. Cattrall zet zich actief in voor homo-emancipatie en steunt de invoering van het homohuwelijk. In Sex and the City had haar karakter een lesbische relatie, in de tv-serie en films komen meerdere homoseksuele personages voor.

Naast Cattrall en The Kids Are All Right, ontvingen ook de documentaire 8: The Mormon Proposition en de Mexicaanse zanger Christian Chavez een onderscheiding. De alliantie reikt elk jaar prijzen uit aan sterren, televisieprogramma's en films die bijdragen aan de emancipatie van homoseksuelen. Onder meer Ricky Martin en de series Glee en Modern Family vielen eerder in de prijzen.


Kim Cattrall in zonnetje gezet door homo's (Foto: Novum)