Thailand onderschept luipaardwelpen in koffers

De Thaise luchthavenautoriteiten hebben vrijdag een passagier aangehouden met zeven verdoofde wilde dieren in zijn koffers. De man uit de Verenigde Arabische Emiraten stond op het punt met de twee luipaardwelpen, twee panters, twee makaken en een Aziatische zwarte beer naar Dubai te vliegen.

Volgens de Thaise natuurbeschermingsorganisatie Freeland Foundation volgde de politie de gangen van de 36-jarige smokkelaar op de voet sinds hij de bedreigde dieren op de zwarte markt aankocht. De dieren werden vervoerd in krappe kooien en blikken met luchtgaten. De politie denkt dat de man deel uitmaakt van een smokkelnetwerk en zoekt nog naar medeplichtigen.

Thailand is een knooppunt voor de smokkel in wilde dieren, maar de politie stuit doorgaans op reptielen. The Freeland Foundation spreekt van een uitzonderlijk smokkeloperatie. "De man had een complete dierentuin in zijn koffers."

Het is onzeker of het de smokkelaars om huisdieren of huiden te doen was. Exotische huisdieren zijn erg populair in het Midden-Oosten.