Kort geding dreigt over nieuwe naam Hofnarretje

Kinderdagverblijf Het Hofnarretje mag zijn naam niet veranderen in De Vlinderhof. Dat vindt althans een kinderdagverblijf in Aalsmeer met die naam, dat dreigt met een rechtszaak.

De eigenaar van Het Hofnarretje, Albert Drent, registreerde de naam vorige week bij de Kamer van Koophandel. Als hij de naamswijziging niet ongedaan maakt, dreigt advocaat Thomas van Vugt namens De Vlinderhof in Aalsmeer naar de rechter te stappen.

Het Hofnarretje is het kinderdagverblijf waar Robert M. werkte, de hoofdverdachte in de Amsterdamse kindermisbruikzaak. "Mijn cliënte wil niet met de heer Drent en zijn kinderdagverblijf geassocieerd worden." Kinderopvang De Vlinderhof in Aalsmeer bestaat al enkele jaren en staat ook geregistreerd in het register van de Kamer van Koophandel.

Het is in strijd met de wet om een handelsnaam te voeren die al wordt gebruikt, stelt de raadsman. Zeker als dat gebeurt door een bedrijf in dezelfde branche en in dezelfde regio. Er bestaan wel uitzonderingen. Zo kan iemand niet de naam 'kinderopvang' claimen en vervolgens anderen verbieden dat woord nog te gebruiken.

Van Vugt heeft woensdag een aangetekende brief naar Drent gestuurd. "Ik heb zijn e-mailadres niet." Als een inhoudelijke reactie donderdag uitblijft, spant hij een kort geding aan.

De woordvoerder van Drent was woensdagmiddag niet direct bereikbaar voor commentaar.