Lachen met beschuit voor linkshandigen

Bolletje lanceert vrijdag beschuit met een inkeping voor linkshandigen. Geen 1 aprilgrap, bezweert de marketingafdeling, die zelfs een proefrol naar redacties opstuurde. Maar natuurlijk wel een bericht met een knipoog, op de dag waarop menigeen probeert een ander in de maling te nemen.

De beschuitenbakker uit Almelo is niet de enige die de afgelopen dagen opmerkelijke persberichten verstuurde. Zo zou vanaf vrijdag het speciale puzzelboekje Easy2Slim in de schappen moeten liggen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat je van nadenken afvalt.

Het promotiebureau van de gemeente Amsterdam koppelt aan de City Card, de kortingskaart voor toeristen, voortaan ook een wietpas. Burgemeester Eberhard van der Laan zou vrijdag het eerste exemplaar uitreiken. En hij heeft het die dag toch al druk. Hij trouwt een aantal homostellen omdat dat precies tien jaar kan (geen grap) en neemt volgens locoburgemeester Lodewijk Asscher ook zijn intrek in de officiële ambtswoning (ook geen grap).

Op Facebook en Twitter zingt ondertussen de Heineken-bierpad rond. Daarmee wordt het koffiepadapparaat een ware alleskunner. Uit hetzelfde apparaat dat 's ochtends koffie levert om wakker te worden, komt later op de middag een koud biertje met een schuimkraag.

1 aprilgrappen op internet kunnen ook gevaarlijk zijn. Internetbeveiligingsbedrijf G Data waarschuwt voor cybercriminelen die hun kans schoon zien. Volgens het bedrijf is het wachten op spamberichten met links naar 'grappige 1 aprilfilmpjes', maar die in werkelijkheid schade toebrengen aan de computer.

En dan zijn er nog de restanten van verbrande bh's van Dolle Mina's. Die zouden een plaats in het archief van Aletta, het instituut voor vrouwengeschiedenis in Amsterdam krijgen. Een Dolle Mina van het eerste uur zou de resten bij het opruimen van haar zolder in een oude schoenendoos hebben gevonden en die vrijdag aan Aletta overhandigen. Niet alle media hadden vooraf in de gaten dat hier een 1 aprilluchtje aan zat.