'Basisschoolklas wordt geterroriseerd'

In Nijmegen hebben ouders vier kinderen van school gehaald vanwege pesterijen. In groep 3 van een Nijmeegse basisschool gaan de kinderen niet zo relaxed met elkaar om. "Ze slaan elkaar bloedneuzen, rammen koppen van anderen tegen de muren en bedreigen elkaar met de dood", beweren de ouders. De ouders vinden ook dat de directie van Basisschool De Kampus niet adequaat heeft gereageerd om de problemen tegen te gaan.

Ouders melden dat het al langer niet tof gaat in groep 3 van de bewuste school. Een groep zou een andere groep regelmatig 'terroriseren'. De ouders die hierover aan de bel trokken vonden geen gehoor. 

Vier ouders vonden het genoeg en hebben hun kinderen op een andere school geplaatst. Andere ouders twijfelen nog, maar zijn ook zeer geschokt. "Het is een drama. Kinderen slaan elkaar dagelijks bloedneuzen. Ze schoppen elkaars schenen blauw en rammen koppen van anderen tegen de muren. Daarbij roepen ze: ‘Ik maak jou dood en ook jouw moeder’”, vertelt een moeder. "Dit soort zaken is aan de orde van de dag. Let wel: in groep 3 van een basisschool", vult een andere ouder aan. 

Directeur Henri Art heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt, hij bevestigt tegenover De Gelderlander dat er boze ouders zijn, maar beweert dat er ook genoeg ouders zijn die vinden dat de kwestie prima aangepakt wordt door de school.

De school plaatst drie raddraaiertjes tijdelijk over naar een parallelklas. "De invalkrachten krijgen extra ondersteuning. Het zijn gepaste maatregelen waarmee alles weer snel goed komt", bezweert Henk Grootveld van het schoolbestuur Conexus (de overkoepelende stichting voor basisonderwijs in Nijmegen).