Bod op Messi levert Franse amateur schorsing op

Lionel Messi heeft de schorsing van de voorzitter van een Franse amateurclub veroorzaakt. Cedric Enroljas van het kleine FC Borne had een transferverzoek naar FC Barcelona gestuurd om de Argentijnse spits over te nemen. De Franse voetbalbond FFF zag de humor er niet van in en schorste Enroljas voor zes maanden. Het verzoek was te frivool, vond de bond.

Enroljas deed zijn transferverzoek op 4 februari de deur uit, maar het bereikte Barcelona nooit. De FFF onderschepte het schrijven. "Ik weet de reden van mijn schorsing niet. Ik geloof dat mijn grap niet gewaardeerd werd. Veel mensen vonden het leuk, maar de FFF niet."

Enroljas mag tot 7 juni geen voetbalactiviteiten ontplooien. Een groot probleem voor Borne, dat op het tweede niveau van een regionale competitie in de Auvergne uitkomt, want de voorzitter is ook de doelman van het eerste elftal. Enroljas gaat niet in beroep tegen de beslissing. "Dat kan ik niet, want daar heeft de club het geld niet voor. Ik wil mijn club niet hinderen."

Of Messi een overstap naar Borne had zien zitten, valt te betwijfelen. "Hoeveel fans we hebben? Ongeveer tien. Iets minder dan Camp Nou", lacht Enroljas die een latere huurperiode van de baltovenaar 'met groot plezier' verwelkomt.


Messi naar FC Borne? (Foto: Novum)