[WK] Indiërs houden cricketers op 189 runs

Het Nederlands cricketelftal moet tegen India een score van 189 runs verdedigen. Oranje leek halverwege de innings met een lage score genoegen te moeten nemen, maar herstelde zich. Aanvoerder Peter Borren, de nummer acht in de Nederlandse batvolgorde, zette met 38 runs de hoogste score neer. De Indiase bowlers Piyush Chawla en Yuvraj Singh pakten elk twee wickets, Zaheer Khan was goed voor drie wickets.

Nederland begon met Szwarczynski en Barresi prima aan de wedstrijd en pas na 56 runs viel het eerste wicket toen Szwarczynski door Chawla werd uitgegooid. Toen was het aantal runs dat Oranje per over scoorde al enigszins ingezakt, maar nadat Barresi even later ook uitging pakten Cooper en Ryan ten Doeschate de handschoen op.

Toen Ten Doeschate uitging, ging het echter mis. Binnen twee overs werden ook Cooper en Bas Zuiderent terug naar het clubhuis gestuurd voor een score van 101/5. Captain Peter Borren en Mudhassar Bukhari maakten er namens Oranje nog het beste van tegen de sterke Indiase bowlers.

Borren scoorde zijn 38 runs uit 36 ballen. Hij sloeg twee zessen en drie keer een vier. Ook Bukhari, die vlak na Borren als laatste uit werd gegooid, zette een aantal boundaries neer. Via twee keer zes en een keer vier kwam hij tot een totaal van 21 runs van achttien ballen. In totaal hield Nederland het batten 46 overs en twee ballen vol, net onder het maximum van vijftig overs.