Oscarwinnares Leo speelt moeder Eisenberg

Oscarwinnares Melissa Leo gaat een drugsverslaafde moeder spelen in de zwarte komedie Predisposed. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine. Leo won zondagnacht de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in het boksdrama The Fighter.

Predisposed gaat over de ongezonde relatie tussen moeder en zoon, gespeeld door The Social Network-acteur Jesse Eisenberg. Die heeft een aanmeldingsgesprek bij de universiteit maar wil eerst zijn moeder naar een afkickkliniek brengen. Bovendien heeft ze ruzie met haar drugsdealer. Voor die rol wordt de 30 Rock-acteur Tracy Morgan genoemd.

Leo was al eerder te zien in een korte filmversie van Predisposed uit 2008. Ook daarin speelde ze de rol van de drugsverslaafde moeder. Wie de film gaat regisseren is nog onbekend. De opnames staan voor deze zomer gepland.

Eisenberg was genomineerd voor zijn rol als Facebook-oprichter Mark Zuckerberg in The Social Network. Hij zag de Oscar echter naar Colin Firth gaan voor diens rol in The King's Speech. Eisenberg is vanaf volgende maand in de bioscoop te horen als de papegaai Blu in de animatiefilm Rio.


Oscarwinnares Leo speelt moeder Eisenberg (Foto: Novum)