Final Fantasy IV: The Complete Collection krijgt Europese releasedatum

De SNES-versie van Final Fantasy IV weer wordt weer uit de kast gehaald om gepoort te worden, deze keer is de PSP aan de beurt. De game krijgt met deze 'Complete Collection' hoge resolutie sprites, nieuwe CGI-filmpjes en de soundtrack is opnieuw ingericht. Het komt op 22 april uit in Europa.

De game wordt gebundeld met The After Years, een episodische sequel die voor het eerst uitkwam op Japanse mobieltjes in 2008. Er is ook een volledig nieuw segment gemaakt om het gat tussen de twee delen te vullen. Je kunt overigens vanuit het menu gelijk starten met The After Years, mocht het origineel niet willen herspelen. Final Fantasy IV werd al eerder gepoort naar de DS in 2008, de versie bevatte ten opzichte van het origineel nieuwe spelelementen en een nieuwe vertaling. Of de PSP-versie die features overneemt is onduidelijk.

Final Fantasy IV: The Complete Collection krijgt om nog vollediger te zijn een collector's edition. Deze bevat een mooier doosje, een paar art cards, een schoonmaakdoekje voor je PSP en een bon voor nog onbekende DLC voor Dissidia 012 Final Fantasy, die op 22 maart in de winkels ligt. Helaas delft deze versie het onderspit aan de Japanse ultieme versie, die naast dit alles ook nog een guide en een soundtrack-CD bevat.

Final Fantasy IV

Final Fantasy IV 2