Man vast voor overval op bus Almere

De politie heeft dinsdagavond een 18-jarige man opgepakt voor een agressieve overval op een buschauffeur in Almere. De politie kwam de man uit Almere op het spoor nadat beelden van de overval op televisie waren getoond. Een tweede verdachte is nog voortvluchtig, meldt de politie.

Vrijdagnacht werd rond 01.15 uur een bus bij een halte aan de Goosekant-West in Almere overvallen. Twee mannen gingen de bus in, waarop een van hen de 51-jarige chauffeur vastpakte, hem bedreigde en in zijn gezicht sloeg met een vuurwapen. De andere man had een steekwapen.

Ze eisten geld en namen de geldlade mee. De chauffeur raakte bij het voorval lichtgewond aan zijn gezicht. Uit protest tegen het geweld reden buschauffeurs het afgelopen weekeinde zonder geld en kaartjes.

Nadat de bewakingsbeelden van het incident waren uitgezonden door Hart van Nederland, kwamen bij de politie meerdere tips binnen. Daaruit bleek volgens de politie om wie het ging. Zijn verblijfplaats is achterhaald. Dinsdag werd de man rond 20.00 uur aangehouden in Amsterdam West.