'Colombia weet waar groep Tanja Nijmeijer is'

De Colombiaanse autoriteiten weten vrij nauwkeurig waar de Nederlandse Tanja Nijmeijer is. Met apparatuur die lichaamswarmte kan meten worden alle bewegingen van de FARC-groep van Nijmeijer in de jungle gevolgd. Dat schrijft Telegraaf-misdaadverslaggever John van den Heuvel maandag in zijn column op basis van aanklaagster Lucy Laborde.

Het Colombiaanse leger wacht volgens Van den Heuvel alleen nog op een geschikt moment om in actie te komen. "In dat geval is het lot van Tanja bezegeld. Of ze sterft door een bombardement of vuurgevecht of ze wordt gearresteerd."

Het Colombiaanse leger heeft overigens vaker beweerd dat een FARC-groep een bombardement boven het hoofd hangt. Het valt niet uit te sluiten dat dit niet zo is en dat dit alleen wordt gezegd om de druk op de groep te verhogen.

Nijmeijer werd zondag 34 jaar. De Twentse sloot zich bijna tien jaar geleden aan bij de rebellenbeweging FARC. Haar groep werd in september gebombardeerd, waarbij haar commandant om het leven kwam. Sindsdien is niets meer van Nijmeijer vernomen. Het is dan ook onzeker of ze nog leeft.


Tanja Nijmeijer (Foto: Novum)