Zaak Benno L. verder in mei

De zaak van de voor ontucht veroordeelde zwemschoolhouder Benno L. gaat in mei verder. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de zaak donderdag uitgesteld omdat er geen psychiater kon worden gevonden om een eerder rapport over de Bosschenaar opnieuw te beoordelen.

L. vindt het overbodig opnieuw in het Pieter Baan Centrum te worden onderzocht, en er is nog geen psychiater gevonden die hem wil beoordelen zonder hem te spreken. Het hof bepaalde echter dat de raadsheer-commissaris toch door moet gaan met zoeken, laat een woordvoerder van het hof weten.

Het rapport van de psychiater moet op 12 mei af zijn voor het vervolg van de inhoudelijke behandeling. Op die dag wordt naar verwachting ook de eis geformuleerd, zodat het hof nog voor het einde van mei uitspraak kan doen.

De zwemleraar uit Den Bosch werd in juli vorig jaar tot zeven jaar cel veroordeeld vanwege ontucht met tientallen meisjes. Hij kreeg geen tbs opgelegd. Het OM is daarom in hoger beroep gegaan.

De zwemleraar uit Den Bosch werd in juni 2009 opgepakt. Bij hem werden 221 filmpjes en duizenden foto's gevonden, waarop te zien is hoe hij ontucht pleegde. De rechtbank in Den Bosch veroordeelde hem voor de jarenlange aanranding van drie meisjes en ontucht bij 37 meisjes. Het merendeel van de meisjes was jong en verstandelijk gehandicapt.