Vogelbescherming fluit Bleker terug

De Vogelbescherming doet woensdag een poging staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Henk Bleker (CDA) terug te fluiten. De organisatie overhandigt de Vogelbescherming de staatssecretaris woensdag 56.000 nieuwjaarskaarten om te protesteren tegen de bezuinigingen op het natuurbeleid.

De kaarten zijn op verzoek van de Vogelbescherming voor het kabinet ondertekend door mensen die de actie Fluit dit kabinet terug ondersteunen. Nieuwjaarsboodschappen voor het kabinet konden via de site van de organisatie aan het kabinet worden doorgeven.

Volgens de Vogelbescherming zijn de plannen van het huidige kabinet rampzalig voor vogels en de natuur. De natuur wordt volgens de organisatie 'gekortwiekt' en vogels worden daar de dupe van.

Door de bezuinigingen op het natuurbeleid worden Nederlandse natuurgebieden minder geschikt voor trekvogels, zegt de Vogelbescherming. De organisatie mist verder maatregelen om te zorgen voor vogelvriendelijke landbouw, terwijl het slecht gaat met weidevogels. Ook worden er jaarlijks honderdduizend ganzen afgeschoten.