Ook inval bij D-reizen om prijsafspraken

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) deed dinsdag invallen bij D-reizen en reisagentenorganisatie ITAC. Dat meldt een woordvoerder van de kartelwaakhond. De invallen vonden plaats in het kader van het onderzoek naar verboden prijsafspraken in de reisbranche.

De invallen waren volgens de woordvoerder omstreeks 12.00 uur nog gaande. Doel was materiaal verzamelen om te bepalen of daadwerkelijk van een overtreding sprake is. Waarvan D-reizen en ITAC exact worden verdacht, wil de woordvoerder niet zeggen. "Er is op dit moment alleen nog sprake van een vermoeden van een overtreding. Alles wat ik er nu over zeg kan het onderzoek schaden."

D-reizen is de grootste landelijke keten van reisbureaus in Nederland. Het hoofdkantoor zit in Nederland. De reisorganisatie telt 1350 medewerkers, verspreid over meer dan 170 vestigingen. De Independent Travel Agent Combination (ITAC) is een inkoopcoöperatie van zelfstandige, onafhankelijke reisbureaus.

Ook bij Corendon, dat vliegvakanties verkoopt, zou dinsdag een inval zijn gedaan, maar de NMa-woordvoerder wil dit niet bevestigen. Het onderzoek naar prijsafspraken in de reisbranche werd vorige week naar buiten gebracht door TUI Nederland, dat bezoek had gehad van de NMa. Ook bij branchevereniging ANVR werd vorige week een inval gedaan.

Hoeveel tijd het onderzoek in beslag gaat nemen, is nog onduidelijk.