Uitslagen België speelronde 21

Afgelopen weekend werd, ondanks de Kerstdagen, er in de Belgische Jupiler Pro League gevoetbald. Wegens het winterweer vonden slechts drie wedstrijden doorgang. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Koster boekt belangrijke zege met Club Brugge

Trainer van Club Brugge, Adri Koster, heeft afgelopen speelronde een belangrijke zege geboekt. Het bestuur van de ploeg gaf Koster de opdracht de komende twee wedstrijden in winst om te zetten, anders zou de trainer op straat gezet worden. Club mocht afgelopen weekeinde op bezoek bij nummer drie AA Gent en won knap met 0-2.

Op bezoek in Gent pakte de ploeg van Koster na een klein half uur spelen de voorsprong. Perisic was trefzeker voor zijn ploeg. Een kleine tien minuten later wist spits Kouemaha de score te verdubbelen en daarmee hielp hij Koster weer wat steviger in zijn zetel. Club eindigde de wedstrijd met tien man, aangezien enfant terrible Dirar een rode kaart kreeg. Door de winst steeg Club naar de vierde plaats, al hebben de achtervolgers wegens alle afgelastingen nog wat wedstrijden tegoed.

Anderlecht verstevigt koppositie

RSC Anderlecht heeft de koppositie verstevigd. In eigen huis werd Lierse SK met duidelijke cijfers terug naar huis gestuurd; 6-0. De voorsprong op Racing Genk werd vergroot naar vier punten, al heeft Genk nog een wedstrijd tegoed.

De tegenstander van Ajax in de Europa League kende een bliksemstart tegen laagvlieger Lierse. Al na vijf minuten pakte de thuisploeg, dankzij een treffer van Juhasz, de voorsprong. Kort voor rust verdubbelde spits Lukaku de score. Na rust ging de ploeg rustig door met scoren. Wasilewski benutte na een uur spelen een strafschop en tien minuten later scoorde spelmaker Boussoufa de 4-0. In de slotfase waren Chavarria en opnieuw Boussoufa trefzeker en zodoende kwam de 6-0 einstand op het scorebord.