Stompé start WK tegen Wright

Co Stompé is de eerste Nederlander die in actie gaat komen op het WK darts van de PDC. Hij neemt het op 17 december op tegen de Engelsman Peter Wright. Het toernooi begint een dag eerder.

Hun partij is de eerste op de tweede dag van het toernooi. Daarna neemt Roland Scholten het in de laatste kwalificatieronde op tegen de Fin Veijo Viinikka. Bij winst treft hij later op die vrijdag Ronnie Baxter. Daarna komen pas op 21 december weer Nederlanders in actie. Michael van Gerwen speelt dan tegen de Servische Oostenrijker Mensur Suljovic, Jelle Klaasen treft de Amerikaan Steve Brown en Vincent van der Voort de Noord-Ier Michael Mansell of de Nieuw-Zeelander Preston Ridd.

Pas een dag daarna komt Raymond van Barneveld in actie. De wereldkampioen PDC van 2007 treft dan Steve Hine, een bakker uit Coventry, als tegenstander. Titelverdediger Phil Taylor komt al op de openingsdag in actie. Hij speelt in de eerste ronde tegen de Amerikaan Gary Mawson of de Filipijnse kampioen Juanito Gionzon.

De eerste ronde eindigt op 23 december. Na de kerstdagen gaat het toernooi weer verder in het Alexandra Palace. De finale is op 3 januari.