Politiehond vist inbreker op uit container

Een politiehond heeft vrijdagavond in het Gelderse Terborg een inbreker uit een huisvuilcontainer gevist. De dief was op de vlucht geslagen bij een inbraak en probeerde zich vervolgens in een grijze container aan de IJsselstraat te verschuilen, meldt de politie.

De 21-jarige man was rond 22.30 uur in een aangebouwd schuurtje van een woning aan de Industrieweg betrapt door de 45-jarige bewoonster van het huis. De vrouw sprong op de rug van de inbreker, die het gemunt had op de inhoud van de diepvriezer, en sloeg gillend alarm. Haar man schoot de vrouw te hulp. De inbreker wist echter via schuttingen, tuinen en schuurdaken van buren te ontsnappen, nadat hij de bewoonster in het gezicht had geslagen. De vrouw moest vanwege de klap naar een dokter.

De gealarmeerde politie zette de omgeving af in afwachting van de komst van twee politiehonden. Viervoeter Duco doorzocht verschillende tuinen en sprong plotseling op de grijze container. Toen zijn begeleider het deksel opende, zat daar de 21-jarige man ineengedoken onderin. De man is aangehouden.