Groot cocaïneatelier ontdekt in Rotterdam

In een Rotterdamse woontoren is dinsdag een groot cocaïneatelier ontdekt. De politie trof ruim tachtig kilo coke aan, met een waarde van zo'n drie miljoen euro. Dat maakte justitie vrijdag bekend.

In de woning bevonden zich vijf mannen uit Purmerend en Rotterdam tussen de 34 en 47 jaar. Op het moment dat het arrestatieteam binnenviel, waren ze bezig met versnijden van de harddrugs. De van origine Surinaamse mannen zijn aangehouden.

De politie trof in het appartement, waar een zware cocaïnelucht hing, naast de cocaïne onder meer keukenapparatuur aan waarmee de coke werd vermengd met een ander wit poeder.

In de woning van de 45-jarige vriendin van een van de mannen in Purmerend werd later op de dag voor 1,4 miljoen euro aan bankbiljetten aangetroffen. Ook zij is aangehouden. In haar huis werden bovendien mobiele telefoons, laptops, een geldtelmachine, scherpe munitie en de verpakking van een vuurwapen aangetroffen. Alles is in beslag genomen.

De politie onderzoekt waar de drugs vandaan komen. De zes verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.