Uitspraak in zaak Milly Boele niet uitgesteld

Het vonnis in de zaak rond de vermoorde tiener Milly Boele wordt niet uitgesteld om te onderzoeken of verdachte Sander V. ten tijde van de moord xtc heeft gebruikt. Dat heeft de advocaat van de ouders van Boele dinsdag te horen gekregen, schrijft De Telegraaf op zijn website. De rechtbank doet vrijdag uitspraak.

De ouders wilden dat de uitspraak wordt uitgesteld zodat kan worden onderzocht of V. xtc gebruikte ten tijde van de moord. De Telegraaf zei daar aanwijzingen voor te hebben. Sander V. heeft eerder verklaard dat hij alleen heeft geblowd. Als blijkt dat hij ook xtc heeft gebruikt kan dat de betrouwbaarheid van zijn verklaringen aantasten, waardoor zijn straf hoger kan uitvallen.

Op de trui van het 12-jarige slachtoffer zijn sporen van urine en mdma, de werkzame stof in xtc, gevonden. V. is echter niet getest op xtc-gebruik, omdat dat volgens de politie na drie dagen geen zin meer zou hebben. Forensisch experts in De Telegraaf weerspraken dat. V. meldde zich zes dagen na de moord bij de politie. Ook kan niet worden uitgesloten dat hij na de moord pas xtc heeft gebruikt.