Ouders vermoorde Milly willen uitstel vonnis

De ouders van de vermoorde tiener Milly Boele willen dat de rechters deze week nog geen uitspraak doen in de zaak tegen ex-politieman Sander V. De uitspraak staat voor vrijdag gepland, maar de ouders willen dat de rechter het onderzoek in de zaak heropent om fouten in de zaak onder de loep te nemen, schrijft De Telegraaf.

De krant zegt aanwijzingen te hebben dat V. xtc gebruikte, maar dat zou niet door de politie zijn onderzocht. V., die een bekentenis aflegde, verklaarde alleen te hebben geblowd. Als hij ook xtc zou hebben gebruikt kan dat de betrouwbaarheid van zijn verklaringen aantasten, waardoor hij mogelijk een zwaardere straf krijgt.

Justitie geeft toe dat op de trui van het 12-jarige slachtoffer sporen van urine en mdma, de werkzame stof in xtc, zijn gevonden. V. werd echter niet getest op xtc-gebruik, omdat dit vanaf drie dagen na het gebruik geen zin meer zou hebben en hij zes dagen na de moord werd opgepakt.

Forensische experts zeggen in de krant dat xtc wel degelijk nog langer op te sporen is. Door haaronderzoek zou mdma nog heel aantoonbaar zijn. Bij V. zijn voor de zaak eerdere haren afgenomen.

De zaak is al zo goed als afgerond. Het is alleen nog wachten op de uitspraak. Meestal wijkt een rechter in dit stadium niet meer van de planning af, maar het is wel mogelijk. De ouders zeggen zich te realiseren geen rechten te hebben in het strafproces. Ze doen een beroep op de welwillendheid van de rechter.