Geen subsidie bij salaris boven 180 mille

De provincie Noord-Holland geeft geen subsidie meer aan instellingen met werknemers die meer dan de balkenendenorm van ruim 180.000 euro per jaar verdienen. De Provinciale Staten steunden unaniem een motie daartoe van de PvdA, laat PvdA-Statenlid Ton van der Meché woensdag weten.

Noord-Holland subsidieert instellingen waarvan zij vindt dat die iets bijdragen aan de provincie, zoals de Milieufederatie. Bij die instelling wordt volgens Van der Meché overigens niet boven de balkenendenorm verdiend.

Op de subsidies moet vanwege de economische crisis fors worden bezuinigd. "Het kan dan niet zo zijn dat ondertussen subsidie blijft stromen naar instellingen die boven de balkenendenorm betalen."

Hoeveel instellingen wel door de maatregel worden getroffen, moet overigens nog blijken. De provincie gaat nu na welke instellingen van de subsidielijst moeten worden geschrapt. Van der Meché verwacht dat het om tientallen instellingen gaat. Die kunnen overigens ook eieren voor hun geld kiezen door de werknemers die boven de balkenendenorm verdienen te ontslaan of hun salaris te verlagen.