Drie Nederlanders in gecrasht toestel Cuba

Aan boord van het vrijdag in Cuba gecrashte toestel met 68 mensen aan boord zijn drie Nederlanders. Ook zaten er veertig Cubanen, negen Argentijnen, zeven Mexicanen, twee Duitsers en twee Oostenrijkers in het toestel. Uit Spanje, Frankrijk, Italië, Japan en Venezuela was ieder één persoon aan boord. Dat meldden Cubaanse staatsmedia.

Het is niet bekend of er overlevenden zijn. Reddingsteams hebben de eerste lichamen uit het toestel gehaald, dat tijdens een binnenlandse vlucht in Centraal-Cuba neerstortte. Volgens een getuige viel het het toestel uit de lucht en ontstond er een "bal van vuur midden op de berg". Mogelijk heeft de tropische storm Tomas, die Cuba nadert, met de oorzaak van de crash te maken, aldus een verklaring van de autoriteiten.

Vliegveldbronnen uit Havana en Santiago de Cuba meldden dat het om een toestel van Aero Carribean gaat van het type ATR-72 van Frans-Italiaanse makelij. Het toestel was op weg van de hoofdstad Havana naar de oostelijke stad Santiago de Cuba en stortte neer in de regio Guasimal in de provincie Sancti Spiritus. Er zou voor de crash nog een noodoproep zijn gedaan, waarna het contact wegviel.

Onder de 68 inzittenden zijn zeven bemanningsleden.

Drie Nederlanders in gecrasht toestel Cuba
Drie Nederlanders in gecrasht toestel Cuba (Foto: ANP)