'Jezus redt' mag blijven

De tekst 'Jezus redt' mag van de gemeente Giessenlanden op het dak van evangelist Joop van Ooijen blijven. De tekst op de boerderij langs de N216 moet wel kleiner gemaakt worden en door oranje dakpannen worden gevormd , nu zijn de letters nog geverfd. Dat zegt Van Ooijen woensdagmiddag.

Van Ooijen kwam in opspraak, omdat hij de tekst Jezus Redt op het dak van zijn woning zette. De tekst werd gevormd door witte dakpannen. Op 14 juli oordeelde de Raad van State dat Van Ooijen de letters moest verwijderen en het dak in oude staat moest herstellen. Hij verfde de tekst daarna rood en oranje.

Giessenlanden bleef volhouden dat de tekst ook in deze kleur in strijd is met de welstandseisen en legde Van Ooijen dwangsommen op, waarna Van Ooijen naar de rechter stapte. De rechtbank oordeelde 22 oktober dat de gemeente onrechtmatig handelde, waardoor van Ooijen de dwangsommen niet meer hoefde te betalen.

Van Ooijen heeft twee weken om met een definitief voorstel te komen. Hierin moet hij aangeven hoe groot de letters precies worden. Hierna beslist de gemeente over het voorstel.