Man veroordeeld voor moord zonder hard bewijs

In België is een man veroordeeld tot 26 jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn vader, moeder en zus in juni 2007. Opvallend is dat er geen hard bewijs was voor de schuld van Leopold Storme, maar dat alleen materiële aanwijzingen in zijn richting wijzen.

De lekenjury had gisteren de hele dag nodig om te komen tot de schuldigverklaring. Volgens de jury was Storme ten tijden van de moorden toerekeningsvatbaar en had hij geen last van een psychische stoornis. Het Openbaar Ministerie meent dat er voldoende harde aanwijzingen zijn voor een veroordeling. Op de plek van de moorden werden DNA-sporen en een voetafdruk van Storme gevonden.

Storme kampte bovendien met een drugsverslaving en had geen hechte relatie met zijn familieleden. De verdachte heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig was. Zijn familie gelooft de man. Volgens Storme zijn zijn vader, moeder en zus vermoord door overvallers. Zelf zou hij erin zijn geslaagd om te vluchten. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van dertig jaar gevraagd.