OM eist twee jaar tegen afperser Van Barneveld

Justitie heeft woensdagochtend een celstraf van twee jaar geëist tegen een 26-jarige Rotterdammer die zou hebben geprobeerd darter Raymond van Barneveld af te persen. De man zou Van Barneveld telefonisch hebben bedreigd en tienduizend euro hebben geëist.

Het OM verdenkt de Rotterdammer van poging tot afpersing in vereniging. Volgens een woordvoerder zijn er indicaties dat er nog iemand bij betrokken is geweest. Er zijn echter geen aanknopingspunten om verder onderzoek te doen. "We denken de hoofdverdachte te hebben en dat is het belangrijkste", aldus de zegsvrouw.

"Denk aan je kinderen! En vrouw! Scholen zijn bekend en dergelijke", zou de Rotterdammer Christopher P. hebben gedreigd. Hij stuurde ook sms'jes en hield zich op in de buurt van Van Barneveld. P. had gezegd dat als de tienduizend euro niet zou worden betaald, hij een sekstape van Van Barneveld met een andere vrouw op internet zou zetten. Onbekend is of de darter heeft betaald.

Dit voorjaar werd bekend dat Van Barneveld een stalker had die hem probeerde af te persen. Mede daardoor presteerde hij naar eigen zeggen slecht op het sportieve vlak.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.


Van Barneveld afgeperst met sextape. (Foto: Novum)