Actrice Sylvia Hoeks in IDFA-trailer

Sylvia Hoeks speelt de hoofdrol in een trailer die gemaakt is voor het International Documentary Festival Amsterdam. Onder het motto 'De werkelijkheid verzin je niet' brengt IDFA een filmtrailer met het verhaal van een van de documentaires die getoond worden op het documentairefestival. Het korte filmpje suggereert dat het de aanprijzing van een film is, maar aan het einde blijkt dat het om een reclame voor IDFA gaat.

De Oscarwinnende regisseur Mike van Diem maakte de trailer voor de niet bestaande film, met in de hoofdrol de Tirza-actrice Hoeks. Het filmpje vertelt een spannend verhaal over een studente medicijnen die over een bijzondere gave blijkt te beschikken. De trailer verwijst naar het verhaal van de Russiche Natasha Demkina, die de gave bezit om dwars door het menselijk lichaam te kijken en een medische diagnose te stellen.

"Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal", laat de neptrailer weten. "Maar als waargebeurde verhalen zo bijzonder zijn", stelt het filmpje. "Wil je dan niet weten wat er werkelijk is gebeurd?" De Britse regisseur Philip Warnell maakte de documentaire The Girl with x-Ray Eyes, die dit jaar op IDFA te zien is. Het documentairefestival vindt plaats van 17 tot en met 28 november in Amsterdam.


Sylvia Hoeks (Foto: Novum)