ANWB verwacht vrijdag zeer drukke avondspits

Het verkeer moet vrijdag rekening houden met een zeer drukke avondspits. Dan begint de herfstvakantie in de regio Noord. De ANWB verwacht de eerste drukte al rond het middaguur. Tegen 17.00 uur zijn de opstoppingen op hun hoogtepunt. Na 19.30 uur zijn de meeste files vermoedelijk weg.

Afgelopen vrijdag was het ook erg druk in de avondspits. Op het hoogtepunt stond er 370 kilometer file. Behalve dat toen de vakantie voor de regio's Midden en Zuid begonnen, regende het ook behoorlijk. Het lijkt erop dat aanstaande vrijdag ook regen valt tijdens de avondspits.

Het verkeer naar het zuiden heeft nog een extra belemmering. De A2 ten zuiden van Eindhoven gaat vrijdag rond 21.00 uur dicht tot zaterdag rond het middaguur. Hierdoor moeten tienduizenden automobilisten omrijden.

De ANWB adviseert verkeer dat vrijdagavond of zaterdagochtend naar België of Frankrijk moet via Breda te rijden. Vakantiegangers kunnen ook kiezen voor de route via Venlo en Maastricht.

Op de wegen in het midden van het land zoals de A1 en A2 vanuit Amsterdam, de A12, A27 en A28 vanuit Utrecht en de A50 rond Arnhem is het naar verwachting vrijdag het drukst.