Valdano over Rooney: "We hebben al twee wereldspitsen"

Jorge Valdano, algemeen directeur van Real Madrid, verklaart dat De Koninklijke niet de aangewezen club is om Wayne Rooney aan te trekken.

De Engelsman staat volgens diverse media nadrukkelijk in de belangstelling van de Spaanse topclub. Rooney zou in Manchester in onmin leven met Manchester United-trainer Sir Alex Ferguson. De Schotse trainer liet de spits onder meer tegen West Bromwich Albion op de bank, ondanks dat Rooney verklaarde volledig fit te zijn.

Ferguson weerspraak de woorden van zijn aanvaller, door te stellen dat hij wedstrijdconditie tekort komt. Een transfer naar Real Madrid is volgens Valdano voorlopig niet aan de orde. "We hebben al twee wereldspitsen", zegt de oud-voetballer tegen Telemadrid. "Cristiano Ronaldo en Gonzalo Higuaín hebben vorig seizoen minstens zestig keer gescoord voor Real Madrid. We hebben daarnaast ook nog Ángel Di María en Mesut Özil. Ik zou niet weten wie uit de basiself moet als Rooney naar Real Madrid zou komen", vervolgt Valdano, die ook Fernando Llorente (Athletic Bilbao) zou volgen. "Hij is een uitstekende spits, maar ook hij zou het moeilijk krijgen met de huidige aanvallers bij Real. We hebben met Karim Benzema ook nog een jongen voor de toekomst", besluit de algemeen directeur van Real.