Tbs voor zomaar doodsteken Eindhovenaar

Een 22-jarige man uit Ede is vrijdag veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het doodsteken van man uit Eindhoven in Heerlen. Hij stak het slachtoffer eind februari zonder reden in zijn hals en sloeg daarna in Utrecht met een hard voorwerp op een andere man in. Deze man uit Amsterdam raakte zwaargewond.

Volgens de rechtbank in Maastricht is de verdachte volledig ontoerekeningsvatbaar. Hij krijgt daarom geen celstraf opgelegd, maar alleen een gedwongen behandeling. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een levenslange gevangenisstraf tegen de man.

De rechtbank acht bewezen dat hij op 28 februari zonder aanleiding in Heerlen een 53-jarige man uit Eindhoven neerstak. Het slachtoffer liep bloedend een hotel binnen en zakte daar in elkaar. Later bleek de man uit Ede het slachtoffer vanaf het station in Heerlen te hebben gevolgd.

Na de steekpartij nam de man uit Ede de trein richting Amsterdam. Hij stapte uit in Utrecht waar hij in winkelcentrum Hoog-Catharijne een 46-jarige Amsterdammer te lijf ging. Die raakte door klappen met naar verluidt een hamer zwaargewond. De man werd op het station in Utrecht opgepakt.