Madlener: immigratiemaatregelen tegen islamisering

De immigratiemaatregelen die in het gedoogakkoord staan moeten de islamisering van Nederland tegengaan. Dat zegt PVV-Europarlementariër Barry Madlener, die samen met Geert Wilders de formatieonderhandelingen voerde. Mark Rutte liet op zijn eerste persconferentie als premier weten dat dit niet zijn uitleg is van de plannen.

Madlener zei donderdag tegenover de NOS dat de maatregelen die de immigratie moeten beperken, zoals het bemoeilijken van gezinshereniging, wel degelijk bedoeld zijn om minder niet-westerse allochtonen naar Nederland te halen. Zo moet de instroom van moslims, en daarmee te islamisering van Nederland, een halt worden toegeroepen. "Dat is onze bedoeling", zei Madlener.

Rutte riposteerde door erop te wijzen alle drie de partijen die het gedoogakkoord ondertekend hebben een eigen argumentatie mogen geven voor de maatregelen. Maar hij is het ermee oneens dat de immigratieplannen de islamisering tegen moeten gaan. "Hierover verschillen wij van mening met de PVV. Daarom zit de PVV ook niet in de regering."