Ophef om klein meisje met sexy kousen

Een productie van de Staatsopera van Stuttgart heeft in Duitsland voor behoorlijk wat opschudding gezorgd. In de opera doet een meisje van slechts tien jaar oud mee, dat is uitgedost als kindhoertje.

De Duitse kinderbescherming is woedend op de Koreaanse regisseuse Yona Kim, die voor het stuk Pnima een jong meisje met sexy kousen en jarretels het podium op stuurt. "We hebben niets tegen artistieke vrijheid", vertelt een woordvoerder. "Maar zo stel je een kind nu eenmaal niet tentoon. Gelukkig hebben we in elk geval nog kunnen voorkomen dat beelden van de bewuste scène op internet zijn verschenen."

Sara Horr, woordvoerder van de opera, verdedigt de inzet van het jonge meisje. "De ingezette kinderen zijn al langere tijd betrokken bij theaterproducties", laat ze weten. "Ze worden tijdens en buiten de repetities begeleid door ouders en leerkrachten drama. Hun wordt exact duidelijk gemaakt wat er van hen wordt verlangd."

De opera gaat over het trauma van de overlevenden van de Holocaust tijdens het Derde Rijk. De kinderbescherming heeft helaas niet kunnen voorkomen dat zaterdagavond het meisje opnieuw in hoerige kleding het podium op gaat. "Het theater heeft ons laten weten dat zij bij toekomstige producties waar jonge kinderen zullen worden ingezet, vooraf met ons contact opnemen", laat de kinderbescherming weten.