Sprick naar Skil-Shimano

Skil-Shimano heeft voor het nieuwe seizoen de Fransman Matthieu Sprick gecontracteerd. De 29-jarige Fransman tekende een contract voor twee jaar.

De 29-jarige Fransman is prof sinds 2004 en behoort sinds 2005 tot de vaste kern van Bbox Bouygues Télécom. Hij reed sindsdien vijf keer de Tour de France, twee keer de Vuelta en eenmaal de Giro. Sprick, die in 2006 als derde eindigde in het jongerenklassement van de Tour de France, is een allround renner die goed bergop kan.

De Fransman legde een nieuwe aanbieding van de opvolger van Bbox Bouygues Télécom, Europcar, naast zich neer en koos voor een nieuwe uitdaging bij Skil-Shimano. "Het spreekt me aan dat renners bij Skil-Shimano de mogelijkheid krijgen om op bepaalde momenten voor hun eigen kans te gaan en dat sluit heel goed aan bij mijn doelstelling om mezelf te blijven ontwikkelen en mooie prestaties neer te zetten. Verder deel ik de ambitie van Skil-Shimano om het team zodanig op te bouwen dat deelname aan de Tour de France weer binnen bereik k omt. Daar ga ik me vol voor inzetten."

Sprick is de zesde Fransman in het team van manager Iwan Spekenbrink.