Studente zet bedprestaties en foto's 13 partners online

Een gepromoveerde studente (foto, de linker dame) heeft een bijzonder proefschrift geschreven. Tijdens haar studententijd heeft Karen Owen seks gehad met maar liefst dertien mannen. De bedprestaties van de heren hield de jonge promovenda keurig bij op een speciale lijst, die ze inleverde als scriptie. Helaas voor de betrokkenen is de lijst, inclusief foto's van de mannen, uitgelekt op internet.

Owen is onlangs afgestudeerd aan Duke University in de stad Durham, in de Amerikaanse staat North Carolina. Ze studeerde af op een scriptie genaamd 'Fuck list' en de titel 'An education beyond the classroom: excelling in the realm of horizontal academics' (Een opleiding buiten het klaslokaal: excelleren op het gebied van horizontale academici). Om hierop af te studeren, had Karen seks met dertien leden van de honkbal-, tennis- en Lacrosse-teams van de universiteit.

Voor de studente was het keihard werken. De 'slachtoffers' deelde ze in in categorieën, en ze beoordeelde hen op basis van hun fysieke aantrekkelijkheid, talent, agressiviteit, atletisch vermogen, entertainment en zelfs de grootte van hun geslacht. Iedere student kreeg een rapportcijfer, dat samen met hun foto in het grote boek kwam. Dit alles in de laatste vier jaar als studente.

Tot zover niets aan de hand. Ze was echter zo dom om de lijst naar een paar vriendinnen te e-mailen. Een van hen stuurde het proefschrift echter weer door naar een andere vriendin, en al snel ging de lijst het hele internet over. De ex-studente zegt het te betreuren dat de lijst is uitgelekt en dat het nooit de bedoeling is geweest dat buitenstaanders alles zouden lezen. "Ik betreur het met heel mijn hart", vertelt ze aan weblog Jezebel. "Ik zou nooit opzettelijk de vermelde mensen willen kwetsen."

Sinds grote sites het verhaal hebben opgepikt, regent het woedende reacties van de betrokken studenten. "Ik zou het erg op prijs stellen als je het artikel over de 'fuck list' verwijdert", stond er in een e-mail aan website Deadspin te lezen. "Ik ben namelijk een van de leden op die lijst." Ook veel ouders hebben woedend gereageerd, evenals Karen Owen zelf.

Hoewel de studente nu ernstig onder vuur ligt en de lijst volgens een bron verzonnen zou zijn, zijn er weer anderen die wel brood zien in het verhaal. Zo zou men haar zijn aangeboden een boek te publiceren over dit onderwerp. Een producer wil het hele verhaal zelfs gebruiken als onderwerp voor een heuse pornofilm, met Karen in de hoofdrol.

Voor wie door alle links het bos niet meer ziet, het begon allemaal met deze lijst