Meerdere doden bij aanrijding A59

Bij een aanrijding op de A59 bij Sprang-Capelle zijn vrijdagochtend meerdere mensen om het leven gekomen. Een kind is zwaargewond met een helikopter naar een ziekenhuis overgebracht, laat een politiewoordvoerder weten. Nog onbekend is om hoeveel doden en gewonden het precies gaat.

Alle slachtoffers zaten in een auto waar een vrachtwagen tegenaan botste. De auto botste rond 10.10 uur op zijn beurt tegen een volgende vrachtwagen. De politie heeft de snelweg tussen knooppunt Hooipolder en Waalwijk afgezet. Naar verwachting wordt de rijbaan rond 16.00 uur vrijgegeven, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Update 14.32 uur:

De Telegraaf meldt dat er bij het ongeluk op de A59 vier doden zijn te betreuren. Het gaat om de inzittenden van de personenauto die klem kwamen te zitten tussen de twee vrachtwagens. Hierbij kwamen een vrouw en drie kinderen om het leven. Eén kind heeft het wel overleefd en is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. Het kind raakte bij het ongeluk ernstig gewond. Over de identiteit van de slachtoffers is nog geen duidelijkheid, het enige wat men mede kon delen was dat de kinderen niet uit hetzelfde gezin komen.

Ondertussen blijft de A59 vanaf knooppunt Hooipolder richting Den Bosch afgesloten tot zeker 16.00 uur. Reizigers worden geadviseerd om om te rijden.