Geen celstraf voor autopoeper

Een negentienjarige man uit het Amerikaanse Las Cruces, die eerder dit jaar in de auto van een wildvreemde man zijn behoefte deed, hoeft niet de cel in. Austin Horries Purifoy gaat namelijk het leger in.

De eigenaar van een Honda Civic wilde op 11 maart, na een dag hard werken, 's avonds laat in zijn auto stappen om naar huis te gaan. Op de achterbank ontdekte hij echter Purifoy, die juist zijn onderbroek omhoog trok. "Oh, is dit jouw auto?", vroeg de jongeman aan de eigenaar. "Ik dacht dat deze auto van Desiree (Purifoys vriendin-red.) was."

Hierop vluchtte de autopoeper het duister van de staat New Mexico in. Dankzij voetstappen werd hij echter al snel teruggevonden. De eigenaar van de auto had een passende straf voor Purifoy. Samen brachten ze de auto naar een wasstraat, waar het de bedoeling was dat de jongeman de auto grondig zou wassen. Helaas gooide de eigenaar van de wasstraat roet in het eten en stuurde hen weer weg.

De autopoeper moest deze week voorkomen wegens vandalisme (hij heeft namelijk ook een ruit van de auto en een van een nabijgelegen bedrijf ingeslagen) en auto-inbraak. Hoewel hij bekende schuldig te zijn, werd hij slechts veroordeeld tot een voorwaardelijke straf. Daarnaast heeft hij alle schade vergoed.