Veroordeling voor 'exorcisme' in België

In België zijn een 59-jarige man en zijn 39-jarige zoon woensdag veroordeeld voor een zogenaamde duiveluitdrijving. Het slachtoffer was het zoontje van de 39-jarige man, die de politie had gebeld nadat hij ‘thuis klappen had gekregen’.

Toen de politie een kijkje ging nemen, trof zij de jongen zwaar toegetakeld aan. Hij had een metalen ketting om zijn nek, zat onder de schrammen en had twee blauwe ogen. De knul had psychische problemen en zijn opa en vader vonden dat hij ziek en ‘bezeten’ was.

De Belgische spoorwegpolitie had de jongen al eerder in verwarde toestand aangetroffen en hem toen naar het ziekenhuis gebracht. Toen hij daar door zijn vader en opa werd opgehaald sprong hij, op weg naar huis, uit de rijdende auto om te ontsnappen. Hij was juist van huis weggelopen omdat zijn familie toen ook al het idee van een duiveluitdrijving had opgevat. Hij werd gedwongen om azijn te drinken en er werden Koranteksten om zijn hals gelegd.

De twee verdachten zeiden dat de jongen instemde met de mishandelingen en wilden geen schuld bekennen. De rechtbank geloofde hen echter niet en legde aan beiden negen maanden cel en een boete van 275 euro op.