Voetbalclub Arsenal boekt recordwinst

Voetbalclub Arsenal heeft het afgelopen jaar een bruto-recordwinst van 65,8 miljoen euro geboekt. Dat maakt de Engelse club op zijn website bekend. De club van Robin van Persie dankt de stijging vooral aan de bouw van appartementen op de grond van het oude Highbury-stadion. Bovendien ontvingen de Gunners aanzienlijk meer inkomsten uit de Premier League en Champions League.

Daarnaast is de schuld van de bouw van het oude Highbury-terrein volledig afbetaald. De mooie cijfers zorgden voor tevredenheid bij algemeen directeur Ivan Gazidis. "Het afgelopen jaar heeft de club een flinke vooruitgang geboekt en ik ben opgetogen over de mogelijkheden die nog in het verschiet liggen."

Arsenal heeft sinds 2005, toen het de landstitel pakte, geen prijs meer gewonnen. Ondanks de gezonde financiële situatie, weigert Arsenal de geldbuidel open te trekken voor grote namen. "Ons beleid staat voor bouwen op de jeugd en niet voor kopen", zegt Gazidis. "Dat is soms een moeilijke weg, maar als gevolg van dit beleid zien we dat jonge spelers zich geweldig ontwikkelen."