[Video] SUV overrijdt kind 4 keer, man loopt verder

In Xinyi, in de Chinese provincie Jiangsu, werd vorige week dinsdag een drie en half jaar oude jongen geraakt door een BMW X6 terwijl hij aan het spelen was. Vervolgens reed de bestuurder nog drie keer over hem heen om er hierna weer vandoor te gaan.

Videobeelden laten zien dat de verdachte de plaats delict verliet nadat hij er zeker van was dat de jongen gestorven was. De bestuurder deed dit zonder om hulp te roepen of de jongen proberen te redden.

De BMW-rijder is inmiddels gearresteerd en wordt verdacht van verkeersovertredingen. De familie van het slachtoffer vermoedt dat de verdachte de jongen heeft vermoord, maar de politie stelt dat de verdachte en de familie van het ventje nooit eerder problemen hebben gehad. Van moord kan volgens de politie dan ook geen sprake zijn.

Het kereltje was met zijn 1,16 meter te klein om door de de bestuurder te kunnen zijn gezien. Ook was de bestuurder niet onder invloed van alcohol of drugs. De schokkende dood heeft inmiddels al tot ruim 228.000 woedende reacties geleid over heel internet.


De schokkende bewakingsbeelden van de tragische dood