'Onderzoek naar bedreiging werkster Nina Storms'

De Belgische justitie onderzoekt de intimidatie en bedreiging van een ex-huishoudster van Nina Storms. Ze zou zo'n vijf jaar geleden zijn bedreigd toen ze aankondigde een boek over haar voormalige werkgever te publiceren, schrijft De Telegraaf donderdag.

Het onderzoek richt zich volgens de krant ook op bedreiging van Mark Maes, de voormalige advocaat van de huishoudster. De huishoudster, Veronique van Haut, zou ook zijn geobserveerd. Verder zou zijn geprobeerd haar huis in brand te steken. Van Hout heeft volgens de krant begin dit jaar aangifte gedaan.

Storms zegt in de krant dat ze zelf eerder aangifte heeft gedaan. Haar voormalige huishoudster, Veronique van Haut, zou haar hebben gechanteerd met het boek. Storms, haar familie en vrienden zouden destijds regelmatig telefonisch zijn bedreigd en afgeperst. Ook werd haar hondje vermoord.

Storms zegt in de krant al geruime tijd geleden te zijn gehoord. Ze stelt dat ze niet als verdachte, maar als getuige wordt gezien.

In de zaak heeft de Nederlandse politie volgens de krant op verzoek van de Belgische justitie forensisch expert Cees Schaap, beveiliger Paul Stoppelman en ex-directeur van onderzoeksbureau 4iTrust Erik Kwant gehoord. Schaap bevestigt in de krant dat hij als verdachte is gehoord. Kwant zegt dat hij binnenkort als getuige wordt gehoord.

Nina Storms, voorheen bekend als Nina Brink, raakte onlangs in opspraak omdat ze beslag had laten leggen op het huis en de bankrekeningen van journalist Eric Smit. Dat beslag werd later ingetrokken. Smit schrijft regelmatig over Storms en is met haar in een juridische strijd verwikkeld.

In het boek 'Nina, de onweerstaanbare opkomst van een powerlady' schrijft Smit over de oprichtster van internetbedrijf World Online. Daarvoor schreef de onderzoeksjournalist al vaker over haar, onder meer in het tijdschrift Quote en dagblad De Pers. Storms verklaarde eerder dat haar leven al zes jaar wordt 'geterroriseerd' door de stukken van Smit.

Submitter:  Bron: Novum