Soldaat schiet twee officieren dood in Venezuela

Een soldaat heeft zaterdag op een militaire basis in Venezuela twee officieren doodgeschoten. Daarna volgde volgens de autoriteiten een vuurgevecht waarbij zes militairen gewond raakten.

De soldaat is vervolgens in een auto gevlucht. De verlaten wagen werd later in een sloppenwijk gevonden. Militairen en agenten zijn nog op zoek naar de dader.

De soldaat opende het vuur op de basis Fort Tiuna in de hoofdstad Caracas na een ruzie met kapitein Miguel Angel Rosales. Hij schoot de 33-jarige officier in het hoofd met een AK-103, een moderne kalasjnikov. Enkele minuten later schoot de verdachte, Jeffersson Jose Trujillo Vasquez, bij een wapendepot de 25-jarige luitenant Alfredo Ruiz dood.

Bij het vuurgevecht dat daarop volgde raakten drie mannen en drie vrouwen gewond. In rang variëren zij van sergeant tot eerste luitenant.

Fort Tiuna is de grootste militaire basis van Venezuela. Onder meer het ministerie van Defensie is er gevestigd. Op dezelfde basis raakte op 13 augustus een sportvrouw uit Hong Kong gewond tijdens het wereldkampioenschap honkbal. Ze werd getroffen door een verdwaalde kogel. Haar team trok zich terug uit het WK. De overige wedstrijden werden op een andere locatie gehouden.