Meisje overleeft klap van beer

Een Zeeuwse vader en moeder kregen woensdag de schrik van hun leven, toen hun jongste telg in een Duitse dierentuin in het berenverblijf terechtkwam. Het 3-jarige meisje was in een onbewaakt ogenblik over een hek geklommen en viel in de berenkuil. Daar werd ze aangevallen door een zogeheten kraagbeer.

De Aziatische zwarte beer sloeg het meisje tegen haar hoofd. De vader van het meisje, die zijn dochter achterna was gesprongen, werd ook aangevallen. Hij raakte gewond aan een been. De twee verkeren niet in levensgevaar.

Het Zeeuwse gezin met twee kinderen van 3 en 6 jaar bezocht woensdag de dierentuin in Lünebach, in de Duitse Eifel. Rond 17.30 uur klom het jongste kind over het hek van ruim een meter hoog. Bezoekers die zagen hoe de vader en het meisje door de 28-jarige beer werden aangevallen, waarschuwden de hulpdiensten. Het meisje werd met een helikopter naar een ziekenhuis in Trier gebracht. De vader werd ook in een ziekenhuis behandeld.

Volgens de politie hebben de vader en zijn dochter geluk bij een ongeluk gehad, omdat zij niet zwaargewond zijn geraakt. "Het had veel slechter kunnen aflopen", zegt een politiewoordvoerder.