Testikels moeten toeristen trekken

Servië wil een heus vakantieoord worden waar de toeristen massaal op afkomen. Als trekpleister zet het land een bijzondere troef in. Een kookwedstrijd met testikels als voornaamste ingrediënt moet zo veel mogelijk vakantiegangers lokken.

Het WK zaadbal koken in Ozrem vindt dit jaar al voor de zevende keer plaats en is opengesteld voor koks over de hele wereld. De gerechten, die lustopwekkend zouden zijn, bestaan hoofdzakelijk uit de kloten van diverse dieren. Zo kan men kauwen op de testikels van onder andere stieren, haaien, kangoeroes, ezels, wilde zwijnen en geiten.

De organisatie geeft toe dat ze zelden buitenlandse deelnemers hebben, maar ze hopen dat de wedstrijd vele buitenlandse bezoekers zal trekken die zullen smullen van de zaadballen. "Het belang van een regionale specialiteit moet niet worden onderschat", vindt organisator Ivo Mokovich. "Ga maar na hoeveel toeristen er naar Schotland afreizen voor de whisky, of hoeveel mensen er naar Zwitserland gaan voor de kaas of de chocola. We hopen dat ook onze gerechten wereldberoemd worden."

Ben jij zelf een held in de keuken wat betreft het bereiden van een klotegerecht? Het WK zaadbal koken begint op 27 augustus.


WK testikels koken. Voor mannen met ballen...