Wilde olifanten vertrappen boer op Atjeh

Een kudde wilde olifanten heeft vrijdag in de westelijke Indonesische provincie Atjeh een boer vertrapt. Het was de tweede keer in korte tijd dat een persoon om het leven komt door wilde dieren.

De 30-jarige Salahuddin was aan het vissen met een vriend toen er acht olifanten op de rivier afkwamen, op zoek naar voedsel, zei de dorpschef van Damar Buih, Muhammad Hasbi. Een van de dieren viel aan, waarop de mannen de benen namen. Salahuddin struikelde echter en viel op de grond, waarna hij door de olifanten werd vertrapt.

Het is de tweede keer deze maand dat op Sumatra olifanten mensen aanvallen. Op 15 juli werd een 63-jarige vrouw dood aangetroffen in de provincie Riau nadat ze onder de voet was gelopen bij een palmolieplantage.

Naar schatting leven er nog ongeveer drieduizend Sumatraanse olifanten in het wild. De dieren worden bedreigd doordat hun habitat steeds kleiner wordt als gevolg van ontbossing. Soms wagen de dieren zich in bewoonde gebieden op zoek naar voedsel. Ze vernielen gewassen of vallen mensen aan.