Nacht vol geweld in Zutphen

Vier mensen zijn woensdagavond en -nacht in een ziekenhuis beland na diverse geweldsincidenten in Zutphen. Zo werd iemand neergestoken en kregen twee andere mannen zulke klappen dat ze behoorlijk gewond raakten. De politie heeft een verdachte opgepakt.

Een 19-jarige man uit Zutphen was het eerste slachtoffer. Hij bleek rond 22.30 uur te zijn neergestoken met een mes in de binnenstad van de Gelderse plaats. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Rond 00.25 uur was het weer raak, dit keer op de Paapstraat. Agenten troffen daar een bloedende 28-jarige man uit Amersfoort aan, die ook naar een ziekenhuis moest. Hij was op straat aangevallen door meerdere personen. Later in de nacht werd een 21-jarige verdachte uit Zutphen aangehouden.

Toen de politie nog volop bezig was met het onderzoek hiernaar, bleek een man in de Laarstraat te zijn mishandeld. Agenten troffen hier op straat een 38-jarige man uit Warnsveld aan, die diverse verwondingen had. Ook hij moest naar een ziekenhuis.

Vervolgens meldde zich een 52-jarige man uit Zutphen bij de politie. Hij zou eveneens in de Laarstraat mishandeld zijn. Hij vertelde een man te hebben betrapt die de fiets van zijn vrouw had gestolen. Toen hij de man hier op aansprak, kreeg de vermeende dief klappen. Diverse mensen schoten de mogelijke fietsendief te hulp. De man uit Warnsveld hielp de 52-jarige man, die ook naar een ziekenhuis moest.

Later in de nacht deden zich vervolgens in Warnsveld en de Zutphense wijk Leesten twee incidenten voor die vermoedelijk te maken hadden met de mishandeling in de Laarstraat. Hierbij werden vernielingen aangebracht aan een auto en een woning.

Van de eerste mishandeling is de vermoedelijke verdachte bekend. Ook zijn van de gebeurtenissen op de Laarstraat en vernielingen namen van mogelijke betrokkenen bekend bij de politie.